Robust router för maskinstyrning med mångsidig trådlös uppkoppling


2024-10-10

Bild:Induo AB

När digitaliseringen av entreprenadmaskiner fortsätter att utvecklas, ökar behovet av stabil och säker uppkoppling. Induo presenterar SATELs nya MCCU-30, en slitstark multibandsrouter som är särskilt utvecklad för att klara de tuffaste miljöerna inom entreprenad, skogsbruk och positionering.


SATEL MCCU-30 kombinerar teknologier som 4G, Wi-Fi, UHF och Bluetooth i en kompakt och IP-klassad enhet. Detta gör den till en idealisk lösning för företag som behöver affärskritisk uppkoppling i miljöer där tillgången till stabil kommunikation är avgörande. Tack vare det breda teknikstödet kan produkten täcka de allra flesta behov av kommunikation som kan uppstå i exempelvis tyngre maskiner.

Byggd för extrema miljöer

MCCU-30 är konstruerad för att prestera under tuffa förhållanden, med IP67/IP69K-klassning som garanterar motståndskraft mot damm, vatten, vibrationer och stötar. Produkten är baserad på SATELs mångåriga erfarenhet av att bygga robusta och innovativa produkter för tuffa miljöer.

Exakt maskinstyrning med GNSS RTK

MCCU-30 stödjer GNSS RTK-korrektionsdata via UHF-radio eller över LTE, vilket möjliggör exakt och tillförlitlig maskinstyrning. Genom att skicka korrektionsdata direkt till maskinstyrningssystemen säkerställer MCCU-30 maximal precision även i krävande arbetsmiljöer där täckningen inte alltid är den bästa.

Framtidssäkrad och fjärrhanterad

För att minska driftstopp och underlätta underhåll erbjuder MCCU-30 fjärrhantering via SATEL Secure Remote. Denna molnbaserade lösning förenklar konfigurationen och säkerställer en problemfri uppkoppling. Enheten stödjer även OTA-uppdateringar, vilket gör den redo för framtida utmaningar.

Kontakta oss för att delta i vår tidiga testfas och få tillgång till SATEL MCCU-30 innan lanseringen!


Källa: Induo AB